Söögikohad Otepääl

Talvepealinn Otepää pakub külastajatele kauneid loodusvaateid, maitsvaid toiduelamusi, põnevaid ajaveetmisvõimalusi ja palju muud. Tegemist leiab siin igal aastaajal, näiteks saab suvel nautida rannamõnusid Pühajärve liivasel kaldal ja talvel leiab tegevust nii harrastussportlastele, kelgutajatele, kui ka professionaalsetele atleetidele. Loomulikult saab Otepääl nautida ka head toitu. Söögikohti on erinevas hinnaklassis, kuid külastajate sõnul on enamus restoranides hinnad oodatust kõrgemad. Toidukohtades on valdavalt rõhku pandud kodumaisele toorainele, sõbralikule teenindusele ja maitsekale sisekujundusele. Soovitatav on laud alati ette broneerida.

UGANDI RESTO

Fotode allikas: Ugandi Resto kodulehekülg

Hinnataseme vahemik: eelroad: 6,6-14,9 eurot / pearoad: 13,5-24,6 eurot

Musta kohvi hind: 3 eurot

Latte hind: 4,5 eurot

Veebilehe aadress: https://www.ugandiresto.ee/ 

Menüü link: https://www.ugandiresto.ee/ (tuleb veidi allapoole kerida)

Telefoni nr broneerimiseks: +372 5833 4422

Tripadvisori rating/skoor: 3,5

Google rating/skoor: 4,1

Kirjeldus: Otepää südalinnas asuv Ugandi Resto kuulub pigem kõrgemasse hinnaklassi. Maitsekalt sisustatud kahekorruselises restoranis on võimalik korraldada üritusi, sünnipäevasid ja tähistada teisi tähtpäevasid. Esimesele korrusele mahub ühtekokku umbes sada inimest, teisel korrusel on ruumi umbes 40 inimese jaoks. Suveperioodil on võimalik einestada suveaias või terrassil.

Ugandi Resto menüü on mitmekesine, sest restoranis pakutakse salateid, suppe, burgereid, pastat, liha- ja kalaroogasid, pitsasid ja magustoite. Külastajate sõnul tasub tellida näiteks Black Angus veiselihapihviga burgerit ja kanapastat. Sööma on oodatud ka pere pisemad, kelle jaoks on eraldi lastemenüü, mis sisaldab nii soolaseid, kui ka magusaid roogasid.

Toidu kõrvale saab nautida külmasid ja kuumasid jooke. Tasub proovida ka kohalikke jooke – näiteks käsitöömahla või käsitöövahuveini. Niisamuti saab tellida õlut, siidrit ja laias valikus veine. Klientide sõnul on restoranis hubane atmosfäär, hea teenindus, kuid hinna-kvaliteedi suhe võiks parem olla. Ugandi Resto on avatud pühapäevast neljapäevani kell 10–22 ja reedest laupäevani kell 10–23.

GMP PÜHAJÄRVE RESTORAN

Fotode allikas: GMP Pühajärve restoran Google arvustused

Hinnataseme vahemik: eelroad: 9-17 eurot / pearoad: 16-29 eurot

Musta kohvi hind: N/A

Latte hind: N/A

Veebilehe aadress: https://www.clubhotel.ee/et/p%C3%BChaj%C3%A4rve-restoran 

Menüü link: https://www.clubhotel.ee/et/p%C3%BChaj%C3%A4rve-restoran#collapse-17 

Telefoni nr broneerimiseks: +372 7997 000

Tripadvisori rating/skoor: 4,5

Google rating/skoor: 4,8

Kirjeldus: GMP Pühajärve restoran on külastajate hinnangul parim restoran Otepääl, mida kinnitab auväärne esikoht Tripadvisori veebilehel. Restorani peakokk on Koit Uustalu ja tema koostatud menüü põhineb kohalikul ja värskel toorainel. Nii kasutataksegi toidu valmistamisel võimaluse korral piirkonna talusaaduseid.

A’la carte menüüst leiab eelroogasid, pearoogasid ja muidugi magustoite. Külastajate sõnul tasub tellida kala või parti ja lõpetada külastus suussulava GMP Majakoogiga. Rikkalikus joogikaardis on veine muuhulgas Prantsusmaalt, Argentiinast, Lõuna-Aafrikast ja Uus-Meremaalt. Samuti on restoranis eraldi menüü lastele, kust saab tellida nii suppi, pastat kui erinevaid liharoogasid.

Lisaks on võimalus nautida peakoka erimenüüd, mille eesmärk on pakkuda kulinaarset rännakut, mille keskmes on Lõuna-Eesti maitsed. Sel teekonnal saab nautida viie või seitsmekäigulist menüüd, kuid tasub tähele panna, et sellest on vajalik varem kas telefoni või e-kirja teel teada anda. Klientide sõnul on GMP Pühajärve restoranis esmaklassiline teenindus ja suurepärane toit, mistõttu tasub söögikohta kindlasti külastada.

VIDRIKE KÜLAMAJA

Fotode allikas: Vidrike Külamaja Google arvustused

Hinnataseme vahemik: eelroad: 7-12 eurot / pearoad: 8-32 eurot

Musta kohvi hind: N/A

Latte hind: N/A

Veebilehe aadress: https://www.kylamaja.ee/index.html 

Menüü link: https://www.kylamaja.ee/restoran.html 

Telefoni nr broneerimiseks: +372 5884 4434

Tripadvisori rating/skoor: N/A

Google rating/skoor: 4,8

Kirjeldus: Vidrike Külamaja restoran asub Lõuna-Eesti looduse keskel ja pakub külastajatele roogasid, milles kohtuvad Itaalia ja kodumaa maitsed. Restoranis on kaks ruumi: kõrtsituba ja seltsituba. Need mahutavad vastavalt umbes 50 ja 30 külalist. Suvekuudel saab lauad katta terrassile, kuhu mahub umbes 40 külalist.

Eelroogadeks pakutakse veise sisefileed, karamelliseeritud kitsejuustu, fetakreemi ja segasalatit. Esimeseks käiguks võib tellida nii merekarpe, puraviku-trühvli ravioole, lillkapsa suppi ja palju muud. Marmorhärja antrekoot või seapõsk sobivad külaliste sõnul suurepäraselt pearoaks. Magustoiduks pakutakse trühvleid, jäätist, tiramisut ja muud.

Vidrike Külamaja restorani tõmbenumbriks on pitsad, mis küpsevad ehtsas kiviahjus, mille tulemusel on need just parasjagu krõbedad ja mahlased. Külastajate sõnul on just selles restoranis Eesti parim vegan pitsa. Vidrike Külamaja restorani hinnaklass on keskmisest kõrgem, kuid soe teenindus, maitsvad road ja hubane atmosfäär on seda väärt. Veendumaks, et restoranis jagub istukohti, on soovitatav laud ette broneerida. 

PANGODI KALARESTORAN

Fotode allikas: Kalarestorani Google arvustused

Hinnataseme vahemik: eelroad: 6-8,5 eurot / pearoad: 10-14,5 eurot

Musta kohvi hind: 2,3 eurot

Latte hind: 2,5 eurot

Veebilehe aadress: https://www.kalarestoran.ee/ 

Menüü link: https://www.kalarestoran.ee/menuu/ 

Telefoni nr broneerimiseks: 7 411 840

Tripadvisori rating/skoor: 4,5

Google rating/skoor: 4,7

Kirjeldus: Kõik kalasõbrad on teretulnud Pangodi kalarestorani, sest menüüs on põhirõhk Eesti vetest püütud kalaroogadel. Restoran asub looduskaunis kohas ja selle terrassilt avaneb ilus vaade Pangodi järvele.

Eelroaks saab tellida näiteks heeringat rukkileival või marineeritud suitsuangerjat. Kergemaks kõhutäiteks sobib külastajate sõnul maitsev mereannisupp või klassikaline kalasupp. Pearoad valmivad kokkade valvsa pilgu all nii pannis, potis, ahjus, kui ka grillil. Toitude põhikomponent on kala, seega on külastajatel võimalus tellida kodumaa vetest püütud forelli-, koha- ja angerjafileed. Suvehooajal pakutakse Pangodi Kalarestoranis värsket suitsukala.

Magustoidumenüüs on jäätisevalik, kihiline magustoit, besee-toorjuustukook, banaan mundris ja jäätisekokteil. Toidu kõrvale pakutakse kuumasid jooke, karastusjooke ja alkoholi, kuid mõne külastaja sõnul võiks joogivalik olla laiem. Pangodi Kalarestoran on avatud reedest pühapäevani kell 12–21.

RESTORAN KUREPESA 

Fotode allikas: Restoran Kurepesa Google arvustused

Hinnataseme vahemik: eelroad: 4,5-8,9 eurot / pearoad: 6,9-15,9 eurot

Musta kohvi hind: N/A

Latte hind: N/A

Veebilehe aadress: https://otepaagolf.com/restoran/ 

Menüü link: https://www.facebook.com/Kurepesaresto/menu/ (menüü on nädalapõhine)

Telefoni nr broneerimiseks: +372 5300 8850

Tripadvisori rating/skoor: N/A

Google rating/skoor: 4,8

Kirjeldus: Maaliliste vaadetega Otepää looduspargis asub Otepää Golfikeskus, kus asubki Restoran Kurepesa. Tavapäraselt toimetavad köögis Ukraina päritolu kokad, kuid vajadusel kaasatakse toidutegemisse kohalike või välismaiseid professionaale.

Menüü muutub igal nädalal, kuid tavaliselt on valikus eelroad, pearoad ja magustoidud. Näiteks pakutakse Kurepesa Restoranis Ukraina borši, kanamaksa salatit, vareenikuid, aga ka grillitud kohafileed ja pardikoiva praadi. Tellides pastat, ei pea külastajate sõnul roas pettuma. Magustoiduks saab tellida panna cotta‘t, jäätist, erinevaid kooke ja palju muud. Kurepesas on ruumi umbes 130 külastajale ja soovi korral saab einestada terrassil, kust avanevad kaunid vaated.

KODAS RESTORAN

Fotode allikas: KODAS restoran Google arvustused

Hinnataseme vahemik: eelroad: 7-13 eurot / pearoad: 19-28 eurot

Musta kohvi hind: 2,5 eurot

Latte hind: 3,5 eurot

Veebilehe aadress: https://kodas.ee/et/restoran/ 

Menüü link: https://kodas.ee/wp-content/uploads/2023/01/kodas_menuu_sugis_22.png 

Telefoni nr broneerimiseks: +372 5885 6038

Tripadvisori rating/skoor: 5

Google rating/skoor: 4,8

Kirjeldus: 2021. aasta kevadel uksed avanud Kodas restoran pakub külastajatele suurepäraseid maitseelamusi. Restorani meeskonda kuuluvad peakokk Tormi Saarniit ja neli neidu, kes soovivad klientidele pakkuda erilisi toite ja maitsekombinatsioone.

Eelroaks saab tellida näiteks pardivorsti, soolaforelli või Tuhande kihi kartulit. Pearoogasid on menüüs neli: steik, pardirind, kammeljas ja kõrvits. Lisaks sellele, et kõik road näevad visuaalselt väga kaunid välja, on külastajate sõnul ka toitude maitsed täpselt tasakaalus. Punkti saab einestamisele panna Rum baba, porgandikoogi või šokolaadimousse’iga. Kodas restoranis on mõeldud loomulikult veganite peale, sest iga käik sisaldab vähemalt ühte taimetoidurooga. Samuti on Kodas eraldi menüü lastele.

Laia valikuga joogikaardis on nii kokteile, alkoholivabasid jooke, veine, kui kuumasid jooke. Lisaks pakutakse Kodas restoranis kohapeal valmistatud käsitööjooke, mis külastajate sõnul on väärt proovimist.

Igal pühapäeval on kogu päeva hommikusöögipäev, mil pakutakse just selleks päevaks tehtud erimenüüd, mille leiab Kodase sotsiaalmeediakanalitest. Klientide sõnul on tegemist kodumaise pärliga, mille jaoks pole kahju võtta ette retke ka kaugematest kohtadest. Korduvalt on välja toodud väga heal tasemel teenindust, mõnusat atmosfääri ja meeliülendavaid maitseelamusi. Kodas restoran on avatud reedest pühapäevani ning kindlasti tasub laud ette broneerida. 

EDGARI TRAHTER

Fotode allikas: Edgari Trahter Google arvustused

Hinnataseme vahemik: eelroad: 4,5-9 eurot / pearoad: 11-12,5 eurot

Musta kohvi hind: N/A

Latte hind: N/A

Veebilehe aadress: https://www.edgari.ee/trahter/ 

Menüü link: https://www.edgari.ee/trahter/ (tuleb veidike alla kerida)

Telefoni nr broneerimiseks: +372 5883 4005

Tripadvisori rating/skoor: N/A

Google rating/skoor: 4,3

Kirjeldus: Otepää kesklinnas asuv Edgari Trahter on külastajate südamed võitnud maitsvate roogade ja mõistlike hindadega. Populaarne söögikoht asub külalistemaja esimesel korrusel ning mahutab pea 50 einestajat. Lisaks asub Trahtris keldrisaal, kuhu mahub sööma 35 inimest. Suvekuudel on toitu võimalik nautida maja ees asuval terrassil.

Menüüs on rõhk kodustel maitsetel. Näiteks saab pearoaks tellida karbonaadi, kanafileed, šnitslit, lõhe ja muud. Menüüst ei puudu ka erinevad suupisted, näiteks krabisõrad, pelmeenid, küüslauguleivad ja kanatiivad. Magustoiduks pakutakse jäätist, pannkooke ja kihilist küpsisemagustoitu. Pere noorimatele on mõeldud friikaid kastmega, viineripasta ja lihapallid spagettidega.

Külastajate sõnul on Edgari Trahtris pigem keskmisest madalam hinnaklass, kuid portsude suuruses ja maitses järeleandmisi tehtud pole. Samuti kiidetakse meeldivat teenindust ja kodust miljööd. 

Scroll to Top