Viimsi söögikohad

Viimsis on mitmeid külastamist väärt söögikohti, mis pakuvad erinevaid toiduelamusi. Luksusrestoran Noa Chef’s Hall on üks Eesti esimesi restorani, mis on pälvinud Michelin tärni. Kallimasse hinnaklassi jääb ka restoran Noa, mis on tunnustatud White Guide poolt. Noa restorani on soovitatav laud ette broneerida ning Noa Chef’s Hall on avatud ainult eelneva reserveeringu alusel.

Viimsi Äritares asuv Lyon Café kostitab külastajaid prantsusepäraste roogadega ning kuna söögikoht on avatud argipäeviti juba kella kaheksast, sobib see ka maitsvaks hommikusöögiks. Autentseid Aasia ja Hiina toite pakutakse China Red restoranis. Coccodrillo Viimsi viib külastajad maitserännakule Itaaliasse ning söögikohas pakutakse muuhulgas maitsvaid pitsasid ja pastaroogasid.

Koduseid roogasid saab süüa Black Rose Pubis, kus spordisõbrad saavad vaadata spordiülekandeid, mida kantakse üle suurel ekraanil. Reede õhtuti saab pubis elava muusika saatel tantsida. Burger Kitchen on Viimsi esimene käsitööburgerite restoran. Maitsvad burgerikotletid küpsetatakse elaval tulel ning kastmedki valmistatakse restoranis koha peal.

NOA CHEF’S HALL

Fotode allikas: Noa Chef’s Hall Google arvustused

Hinnataseme vahemik: 150 eurot/inimese kohta

Musta kohvi hind: N/A

Latte hind: N/A

Veebilehe aadress: https://nch.ee/ 

Menüü link: https://nch.ee/et/ (tuleb veidike alla kerida)

Telefoni nr broneerimiseks: 508 0589

Tripadvisori rating/skoor: 4,5

Google rating/skoor: 4,8

Kirjeldus: Noa Chef’s Hall on The White Guide Baltic poolt tunnustatud 2023. aastal Eesti parimaks restoraniks. Samuti on söögikoht üks esimesi Eesti restorane, mis on pärjatud Michelin tärniga. Luksusrestoranis kasutatakse kohalikku ja hooajalist toorainet ning rõhku pannakse puhastele maitsetele. Mereäärses restoranis saab einestada vaid eelneva broneeringu alusel ning maitseelamusteks tasub aega võtta umbes kolm tundi.

Peakokkade kogenud käte all valmib degustatsioonimenüü, milles on ühtekokku üheksa käiku. Menüü hind inimese kohta on 150 eurot ning soovi korral saab juurde osta sobitatud veinimenüü, mille maksumus on 110-210 eurot. Külastajate tagasisidest peegeldub rahulolu ning rohkelt kiidusõnu jagub nii maitsekooslustele, teenindusele kui ka joogivalikule. Küll aga tasub arvestada sellega, et noored külalised on restorani teretulnud, kuid väikelapsi ja imikuid söögikohta ei oodata.

RESTORAN NOA

Fotode allikas: NOA Restaurant Google arvustused

Hinnataseme vahemik: eelroad: 10-24 eurot / pearoad: 23-65 eurot

Musta kohvi hind: 3 eurot

Latte hind: 4 eurot

Veebilehe aadress: https://www.noaresto.ee/ 

Menüü link: https://www.noaresto.ee/ (tuleb veidike alla kerida) ja https://www.noaresto.ee/wp-content/uploads/2023/03/NOA-VEINIKAART-web.pdf 

Telefoni nr broneerimiseks: 508 0589

Tripadvisori rating/skoor: 4,5

Google rating/skoor: 4,6

Kirjeldus: Suurepärase asukohaga Noa restoran pakub külastajatele kõrgel tasemel maitseelamusi. Merevaatega terrassilt avaneb vaade Tallinna lahele ning õhtusel ajal saab nautida päikeseloojangut. Söögikoht on tuntud kõrge kvaliteedi poolest, mida kinnitab ka 2023. aastal saadud White Guide tunnustus ning samuti on restoran esile tõstetud Michelin Guide Estonia poolt. Tegemist on kõrgemas hinnaklassis oleva restoraniga, kuid enamus külastajate tagasiside põhjal õigustavad hinda suussulavad maitsekombinatsioonid, moderne atmosfäär ja professionaalne teenindus. Samas on mõne kliendi arvates söögikoht veidi ülehinnatud.

Toidukorra alustuseks pakutakse restoran Noas muuhulgas hirvetartarit, krevette, krõbedat lillkapsast ja soolaforelli. Pearoogadest soovitavad külastajad tellida sütel grillitud talle ning kiidusõnu jagub ka võis praetud kohafileele, veisepastale ja mereanni-nuudlisupile. Restoranist on võimalik kogu laudkonnale tellida ka peakoka menüüd, mis on 4-käiguline. Selle eest tuleb välja käia 65 eurot inimese kohta. Einestamisele saab punkti panna kadakakreemi, šokolaadi-brownie või grillitud banaaniga. Lastele pakutakse Noas pastat, kala ja kartulit ning jäätist.

Laia valikuga joogikaardist saab tellida veine, šampanjat, kokteile ja kanget alkoholi. Loomulikult on menüüs ka karastusjoogid ja kuumad joogid. Tagasisides tuuakse ikka ja jälle esile professionaalset ja meeldivat sommeljeed, kes aitab meeleldi õige joogi valikul kaasa mõelda. Restoran Noa ootab külastajaid esmaspäevast pühapäevani kella 12–23 ning soovitatav on laud ette broneerida.

BLACK ROSE PUBI

Fotode allikas: Black Rose Pub Google arvustused

Hinnataseme vahemik: eelroad: 9-15 eurot / pearoad: 11-24 eurot

Musta kohvi hind: 2,5 eurot

Latte hind: 3 eurot

Veebilehe aadress: https://www.facebook.com/BlackRosePubi/ 

Menüü link: https://www.spatallinn.ee/sook-ja-jook/inglise-pubi-black-rose/black-rose-pubi-menuu/ 

Telefoni nr broneerimiseks: 5628 2261

Tripadvisori rating/skoor: 4

Google rating/skoor: 4,5

Kirjeldus: Inglise pubis Black Rose pakutakse klientidele koduseid toite, meeldivat teenindust ja maitsvaid jooke ning seda kõike taskukohaste hindadega. Ruumikas söögikohas on ruumi laialt ning reede õhtuti saab elava muusika saatel jalga keerutada. Kõik spordisõbrad on samuti pubisse oodatud, sest spordisündmuste otseülekandeid kuvatakse suurelt ekraanilt. Black Rose teisel korrusel asub lastetuba, kus mudilased lustida saavad. Lastel saab silma peal hoida kaamerasüsteemi abil. Viimase kohta jagab täpsemat infot teenindaja. Söögikoht on avatud pühapäevast neljapäevani kella 12–00 ning reedest laupäevani kella 12–02.

Eelroaks pakutakse pubis kitsejuustu salatit, sinimerekarpe, kausisalatit, Caesari salatit ja veiseliha tartarit. Seltskonna vahel jagamiseks saab tellida erinevaid suupisteid, muuhulgas on valikus kevadrullid, kanatiivad, juustupallid ja sibularõngad. Menüüst ei puudu ka supid, risotod ja pastad ning kõhu saavad täis ka taimetoitlased. Pearoogadest kiidavad külastajad lihaveise burgeit, kuid kiidusõnu jagub ka lõhefileele, grillitud seakarbonaadile ning pardifileele. Magustoiduks pakutakse šokolaadi-fondant’i, brüleekreemi, tiramisut ja jäätist. Lastemenüüst saab pesamunadele tellida näiteks kanaribasid, viinereid friikartulitega ja pannkooke.

CHINA RED

Fotode allikas: China Red Google arvustused

Hinnataseme vahemik: eelroad: 4-12 eurot / pearoad: 6,5-15 eurot

Musta kohvi hind: N/A

Latte hind: N/A

Veebilehe aadress: https://chinared.ee/ 

Menüü link: https://chinared.ee/ (tuleb veidike alla kerida)

Telefoni nr broneerimiseks: 609 0280

Tripadvisori rating/skoor: 4

Google rating/skoor: 4,6

Kirjeldus: China Red viib külastajad maitserännakule Hiina ja Indiasse. Toidu valmistamisel kasutatakse värsket toorainet ning maitsetugevdajaid ega toiduvärve roogadesse juurde ei lisata. Külastajate sõnul on söögikohas prisked portsjonid, taskukohased hinnad ja autentsed Aasia toidud. Klientide sõnul pakutakse restoranis ka vürtsikaid elamusi ning sobiva roa leiab menüüst taimetoitlane. Söögikoht on avatud argipäeviti kella 11–21 ning nädalavahetuseti kella 12–21. Soovi korral saab suuremale seltskonnale broneerida hiinapärase pöörleva laua.

Väiksemat nälga saab kustutada muuhulgas kevadrullide, kanatiibade, kalmaaride ja krevettidega. Vürtsika toidu austajad võivad tellida näiteks teravhaput suppi, nuudlisuppi sealiha ja seentega ning Tom Kha Gai’d kanalihaga. Pearoaks saab tellida laias valikus kana-, sealiha- ja lambaroogasid. Menüüst ei puudu ka India toidud, näiteks tasub tellida võikana, kanakarrit või naane. Taimetoitlastele pakutakse muuhulgas krõbedat lillkapsast, tofunuudleid ja riisi köögiviljadega vegan variandis. Magustoiduks pakutakse China Red restoranis praetud banaani jäätisega või jäätisekokteili.

COCCODRILLO VIIMSI

Fotode allikas: Coccodrillo Viimsi Google arvustused

Hinnataseme vahemik: eelroad: 6,5-16 eurot / pearoad: 14-23 eurot

Musta kohvi hind: 2 eurot

Latte hind: 3,5 eurot

Veebilehe aadress: https://www.coccodrilloviimsi.com/ 

Menüü link: https://www.coccodrilloviimsi.com/menu ja https://www.coccodrilloviimsi.com/drinks 

Telefoni nr broneerimiseks: 603 0600

Tripadvisori rating/skoor: 3,5

Google rating/skoor: 4,3

Kirjeldus: Väidetavalt kuulus Restoran Coccodrillo hoone sajandeid tagasi Pirita kloostrisse, kus mungad toitu ja erinevaid materjale ladustasid. Tänasel päeval pakutakse söögikohas maitsvaid pitsa- ja pastaroogasid, mis valmistatakse põlvest põlve pärandatud itaallaste retseptidest. Külastajate sõnul on restoranis hubane atmosfäär ja meeldiv teenindus. Samuti on Coccodrillo sobilik koht, kus pidada sünnipäevasid, pulmasid ja teisi tähtpäevasid. Söögikoha uksed on külastajatele avatud iga päev kella 12–22.

Itaalia restoranile kohaselt leiab menüüst laias valikus pitsasid, muuhulgas ka gluteeni- ja laktoosivabasid, mis on klientide seas väga menukad. Muidugi ei puudu toidukaardist kergemad road, näiteks saab tellida kitsejuustu salatit, merekarpe, bruschetta’sid, koorest seenepüreesuppi ja selget lõhesuppi. Kliendid kiidavad korduvalt ka pastasid ja risotosid, muuhulgas on valikus koorene pasta hiidkrevettidega, Pasta Carbonara, risoto seentega või veiselihaga. Liha on iga pearoa staar ja nii leiabki menüüst lambakarree, pardirinnafilee, grillitud kana ja tuunikala steigi. Desserdiks tasub külastajate sõnul tellida kreembrüleed, tiramisut ja fondant’i. Esinduslikust joogikaardist leiab sobiva janukustutuse iga roa kõrvale.

BURGER KITCHEN

Fotode allikas: Burger Kitchen Viimsi Google arvustused

Hinnataseme vahemik: suupisted: 6-7 eurot / pearoad: 9-18 eurot

Musta kohvi hind: N/A

Latte hind: N/A

Veebilehe aadress: https://burgerkitchen.ee/?y_source=1_MzY1NjQyMTctNzE1LWxvY2F0aW9uLndlYnNpdGU%3D 

Menüü link: https://burgerkitchen.ee/?y_source=1_MzY1NjQyMTctNzE1LWxvY2F0aW9uLndlYnNpdGU%3D (tuleb veidike alla kerida)

Telefoni nr broneerimiseks: 5919 9181

Tripadvisori rating/skoor: 4,5

Google rating/skoor: 4,6

Kirjeldus: Burget Kitchen Tänavagurmee on Viimsi esimene käsitööburgerite restoran. Külastajaid kostitatakse gurmeeburgeritega, mis valmivad elaval tulel ning muidugi kasutatakse küpsetamisel  kvaliteetset veiseliha. Ka kõik kastmed tehakse restoranis koha peal. Klientide sõnul on söögikohas heal tasemel teenindus, mõistlikud hinnad ja ühed parimad Tallinna burgerid. Burger Kitchen on avatud iga päev kella 12–21.

Kergemaks kehakinnituseks pakutakse söögikohas suupisteid, salateid, friikartuleid ja vrappe. Muuhulgas saab süüa vürtsikat rebitud sealiha vrappi, kitsejuustu-peedi salatit, bataadi friikartuleid ürdimajoneesiga ja paneeringus juustuampse. Burgerimenüü on jagatud neljaks: veiseliha burgerid, burgerid lambaliha ja sealihaga, kana- ja lõheburgerid ning lihavabad burgerid. Kliendid kiidavad näiteks veiseliha-beekoni burgerit, rebitud sealihaga burgerit ja vürtsist krõbekana burgerit. Taimetoitlastele pakutakse burgereid taimse kanapihvi või valgust pihviga ning kitsejuustu ja peedi burgerit. Lastele leiab menüüst minuburgeri, laste- ja kanaeine.

CAFÉ LYON

Fotode allikas: Viimsi Lyon Café & Boulangerie Google arvustused

Hinnataseme vahemik: eelroad: 9,9-17,9 / pearoad: 10,9-16,9 eurot

Musta kohvi hind: N/A

Latte hind: N/A

Veebilehe aadress: https://cafelyon.ee/menu/viimsi/ 

Menüü link: https://cafelyon.ee/menu/viimsi/ 

Telefoni nr broneerimiseks: 622 9217

Tripadvisori rating/skoor: 4

Google rating/skoor: 4,5

Kirjeldus: Viimsi Äritares asub Lyon Café, mis pakub külastajatele suussulavaid küpsetisi, gurmee-elamusi ja head kohvi. Argipäeviti avatakse restoran juba kella kaheksast, seega on söögikoht sobilik ka hommikusöögiks. À la carte menüü road on saadaval alates keskpäevast. Hubases ja ruumikas restoranis saab soovi korral tähistada erinevaid elusündmusi. Lyon Café on avatud argipäeviti kella 8–21, laupäeviti kella 9–21 ning pühapäeviti kella 9–20.

Praetud konnakoivad, krevetid valge veini kastmes, prantsuse sibulasupp või Nicoise salat sobivad suurepäraselt eelroaks. Korralikus kõhutäieks pakutakse restoranis näiteks sinimerekarpe veini-ürdikastmes, ahjus küpsetatud veiselihahautist, krõbedat sealihašnitslit ja risotot. Külastajate südamed on võitnud krepid, mida saab tellida nii soolase kui ka magusa täidisega. Lastemenüüst leiab näiteks paneeritud kanafilee kartulitega, kanaburgeri ja köögiviljapüreesupi. Lyon Café magustoidumenüüst tasub tellida brüleekreemi, sooja šokolaadikooki ja kuuma Tosca kooki jäätisega.

Scroll to Top